Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zovu arapi

Pjanić na raskrsnici karijere, pred njim nije lagan izbor

pjanic (1)

Pjanić je jedan od trojice igrača koji nisu dobili ni minutu u dosadašnjim zvaničnim utakmicama, a pored njega, bez minutaže su Memphis Depay i Gerard Pique

Miralem Pjanić dobio je ponudu ekipe Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema informaciji koju je objavio novinar Fabrizio Romano, Sharjah je bh. reprezentativcu ponudio unosan trogodišnji ugovor i u toku su završni pregovori.

“Rečeno mi je da je Miralem Pjanić sada stvarno u iskušenju zbog prijedloga Sharjah FC i da bi se dogovor mogao uskoro zaključiti – budući da se sada raspravlja o posljednjim detaljima između svih strana. Bio bi to trajni transfer, trogodišnji ugovor – kao što je ranije otkriveno”, objavio je Romano.

“Transfer tržište je tamo još uvijek otvoreno pa je Barca spremna pustiti ga, ako Miralem prihvati”, dodao je.

Pred Pjanićem je vjerovatno najteža odluka u karijeri, te ostaje da vidimo da li će zaista prihvatiti “zov novca” iz UAE-a ili ostati u Barceloni te rizikovati još jednu sezonu bez utakmica i minutaže.

Katalonski list Sport danas piše da Xavi Hernendez nema u planovima Miralema Pjanića i da klub s Nou Campa radi na njegovom transferu.

Pjanić je jedan od trojice igrača koji nisu dobili ni minutu u dosadašnjim zvaničnim utakmicama, a pored njega, bez minutaže su Memphis Depay i Gerard Pique.