Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Pjanić: Nikad ne zaboravljam odakle sam krenuo, jedva čekam da istrčim na Camp Nou

pjanic_barcelona

Barcelona je jedan od najvećih klubova na svijetu, a biti dio takvog kluba je i najveća stepenica u fudbalu za svakog igrača

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH naredne sezone će nositi dres Barcelone, što je jučer potvrđeno iz slavnog katalonskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pjanić će aktuelnu sezonu, koja će se u Italiji odužiti zbog prekida izazvanog pandemijom koronavirusa, okončati u dresu Juventusa, a onda i zvanično preći u još jednog velikana evropskog fudbala. Za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izjavio je da jedva čeka da istrči na travnjak Camp Noua.

“Za mene se ostvario san. Sretan sam i ponosan, ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih roditelja, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Nikad ne zaboravljam odakle sam krenuo. Barcelona je jedan od najvećih klubova na svijetu, a biti dio takvog kluba je i najveća stepenica u fudbalu za svakog igrača. Uspjeh ne dolazi sam od sebe, već samo uz veliki rad, trud i vjeru da se u životu sve može postići. A, ovo je i dokaz. Sada mi ostaje da odradim posao sa Juventusom, skoncentrisan sam na to, a onda, jedva čekam da izađem na Camp Nou“, rekao je Pjanić.

Pjanić je profesionalnu karijeru počeo u Metzu, da bi potom igrao za Olympiue Lyon, Romu i sada Juventus u koji je stigao 2016.godine. Za “staru damu“ je odigrao 171 takmičarsku utakmicu i postigao gola. Sa Barcelonom je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu reprezentacije BiH sjajni 30-godišnji veznjak je upisao 92 nastupa uz 15 pogodaka.