Crna hronika

akcija "skank"

Uhapšene dvije osobe iz Zavidovića, tokom pretresa pronađena droga i arsenal oružja

30/06/2020

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, tokom akcije je pretreseno više objekata i vozila na području Zavidovića, a H.E. i H.S. su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela

Dvije osobe iz Zavidovića inicijala H.E. (1994.) i H.S. (1973.) uhapšene su u policijskoj akciji kodnog naziva “Skank” – saopćila je Federalna uprava policije.

Osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti proslijeđene Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Prema saopćenju, akcija “Skank” je vezana ‘za dokumentovanje lica i krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 238. st. 1. i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija 371. st. 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine’.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, tokom akcije je pretreseno više objekata i vozila na području Zavidovića, a H.E. i H.S. su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Prilikom pretresa su pronađeni veća količina municije različitog kalibra, automatska puška M70 s tri okvira te dvije ručne bombe M 93. Pronađena je također zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu ‘cannabis’ te otkrivena improvizirana laboratorija kućne izrade sa zasadom cannabisa. Nađena je i određena količina bijele praškaste materije što asocira na drogu ‘amfetamin’.

Federalnoj upravi policije su značajnu podršku prilikom realizacije ove opeativne akcije dali pripadnici Minstarastva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.