Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nije dorastao"

Pjanić okrivio jednog čovjeka za neuspjeh u Barceloni

miralem pjanic
Miralem Pjanić

Miralem Pjanić ispunio je san i 2020. godine potpisao za Barcelonu. Katalonski klub doveo ga je za 60 miliona eura iz Juventusa, ali Pjanić se u Barceloni nije naigrao.

Nakon samo jedne sezone posuđen je Bešiktašu, a onda ga je Barcelona 2022. godine besplatno pustila u Ujedinjene Arapske Emirate.

“Da sam znao za finansijsku krizu Barcelone, ne bih prešao na Camp Nou s obzirom na to da sam imao druge ponude. Ipak, Barca je bila moj san, ali Ronald Koeman nije dorastao takvom poslu i takvom klubu”, rekao je Pjanić i za neuspjeh u Barceloni tako okrivio tadašnjeg trenera Koemana.

Pjanić je kod Koemana odigrao 30 utakmica. Barcelonu je bosanskohercegovački veznjak napustio bez ijednog gola ili asistencije.

S druge strane, smatra da je 2016. s prelaskom iz Rome u Juventus pogodio.

“Ostao sam u Rimu pet godina i ranije sam odbijao brojne ponude. Juventus me htio dovesti na kraju treće godine, ali sam odbio jer sam osjećao da moram nešto dati Rimljanima. Nismo uspjeli pa sam odlučio probati nešto drugo i otišao sam s boli. Međutim, znao sam da je to ispravna odluka. Tražio me i PSG, ali otišao sam u Juventus i ne kajem se.”