Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Variety

Kit Harington više ne želi glumiti heroje, u novom filmu igra zlikovca

Kit Harington
FOTO: Screenshot
Kit Harington

Kit Harington, zvijezda Igre prijestolja, u nedavnom je intervjuu otkrio da ga herojske uloge više ne zanimaju, prenosi Variety.

Harington u svom najnovijem filmu, akcijskom trileru Blood for Dust, glumi okorjelog dilera Rickyja, koji svog starog prijatelja Cliffa (Scoot McNairy) povlači u svijet droge i kriminala.

Tokom intervjua za Entertainment Weekly, Harington je objasnio da već duže vrijeme traži mračnije uloge i da mu je dosadilo glumiti heroje.

“To je ono što tražim već neko vrijeme”, rekao je glumac. “Ako pogledam uloge na koje sam pristao nakon igranja heroja u Igri prijestolja, moram priznati da su mi uloge heroja odbojne. Nisam zainteresiran za herojske uloge, osim ako nije riječ o antiherojima.”

“Suosjećam s ljudima koji glume heroje”, nastavio je Harington. “Te su uloge jako teške i teško je takve likove učiniti zanimljivima. Mislim da mi je kao glumcu fascinantnije suosjećati s nekim ko je u krivu i pokušati pronaći razloge zašto radi takve stvari. To je puno teže kada glumite lik koji je dobar i to je ono što ga pokreće. Mislim da su ljudi koji uspješno glume klasične heroje jako talentirani. Ali, u ovom trenutku, zanimljivije mi je tražiti uloge sjeba*ih ljudi.”

Film Blood for Dust imao je premijeru na Filmskom festivalu Tribeca u junu prošle godine, gdje je oduševio kritičare. U američka kina stigao je 19. aprila 2024. godine.