Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nema mu ni traga

Fuad Hadžihasanagić nestao je 16. aprila, supruga Mevlida moli za pomoć: “Bolestan je od prošle godine”

fuad mevlida
FOTO: Fena

U momentu nestanka Fuad Hadžihasanagić nosio je naočare s crnim okvirom, a bio je odjeven u kariranu košulju i sivu trenerku

Potrage za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem nastavlja se i danas. Njemu se se svaki trag gubi od 16. aprila, kada je posljednji put viđen ujutro pri izlasku iz kuće na Vratniku u Sarajevu.

Fuadova supruga Mevlida Hadžihasanagić moli sve građane da ukoliko ga primijete ili dođu do bilo kakvih saznanja da jave na broj mobitela 061 165 884 ili najbližoj policijskoj stanici.

– Fuad ima 78 godina i dementna je osoba. U momentu nestanka nosio je naočare s crnim okvirom, a bio je odjeven u kariranu košulju i sivu gornju i donju trenerku. Na nogama je imao bijele klompe drvenog đona. Sijede je kose, srednje konstitucije, visok oko 1,70 metara – kazala je Hadžihasanagić.

Konstatovana mu je teška demencija

Do sada se u potragu za Fuadom osim policije uključila i Gorska služba spašavanja. Ali naznaka ili nekog traga još uvijek nema na terenu.

– Posljednji put sam ga vidjela 16. aprila kada je oko pet sati izašao iz kuće. Bolestan je od prošle godine i konstatovana mu je teška demencija. Zahvalna sam svim prijateljima, komšijama koji uz Gorsku službu spašavanja tragaju za Fuadom. Međutim, još uvijek mu nema traga. Zato sam se odlučila da putem medija apelujem za pomoć u nadi da ću ga što prije pronaći – poručila je Hadžihasanagić.