Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPZDK

Na području Zavidovića oduzeto vatreno oružje, privedene dvije osobe

oruzje zavidovici
FOTO: Fena

Navedene osobe su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L.NJ.

Policijska stanica Zavidovići u subotu, 20. aprila, oko 18.45 sati je od lovočuvara H.A. obaviještena da je na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta zatekao dvije nepoznate osobe sa vatrenim oružjem.

Odmah po dojavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići koji su na navedenoj lokaciji zatekli L.NJ., rođen 2000. godine, nastanjen u Banja Luci i L.N., rođen 2003. godine, nastanjen u Gradišci, koji su sa sobom imali vatreno oružje, jednu pušku M-48 sa četiri metka i baterijsku lampu, koja je ljepljivom trakom namontirana na pušci.

Navedene osobe su dovedena u prostorije Policijske stanice Zavidovići, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je vatreno oružje oduzeto od L.NJ.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Tokom kriminalističke obrade navedene osobe su izjavila da su u mjestu Miljevići boravili sa svojim porodicama u povodu obilježavanja smrti njihove bake, te da su u jednoj staroj kući pronašli navedenu pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje ih je i zatekao lovočuvar.

Tokom dana, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići poduzet će potrebne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH u cilju utvrđivanja okolnosti posjedovanja navedenog oružja, a nakon kompletiranja dokumentacije protiv L.NJ. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je iz MUP-a ZDK.