Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Pjanić: Prošle godine sam bio blizu potpisa za Al Nassr

pjanić
pjanic instagram
Miralem Pjanić / Instagram

“U Saudijskoj Arabiji postoji velika strast prema fudbalu. Siguran da će to u budućnosti postati jedan od glavnih svjetskih liga”, rekao je bh. veznjak

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Sharjaha, za italijansku Gazzettu je govorio o brojnim temama.

Zmaj je u klub iz Dubaija stigao nakon iskustava sa Barcelonom i Besiktasom. Pjanić je otkrio da je prije dolaska u Sharjah trebao potpisati za Al-Nassr, čiji dres trenutno nose Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović.

“Prošle godine sam bio blizu Al Nassra. U Saudijskoj Arabiji postoji velika strast prema fudbalu. Siguran da će to u budućnosti postati jedan od glavnih svjetskih liga”, rekao je bh. veznjak na početku razgovora za Gazzettu, prenosi Faktor.

Pjanić je potom govorio o bivšim saigračima Bonucciju, kojeg je Juventus izbacio iz tima, i o Cuadradovom dolasku u Inter.

“Leo je lider, dao je mnogo Juveu. Nikada nije lako igraču da prihvati ovako nešto. Cuadrado? Ako je odlučio da ode u Inter da nastavi da igra na visokom nivou, on se mora poštovati”, kazao je Pjanić.

Bh. reprezentativac je uporedio Romelu Lukakua i Dušana Vlahovića.

“Ako misle da je u ovom trenutku bolje imati devetku sa Lukakuovim karakteristikama u timu nego jednu sa Vlahovićevim, naći će pravo rješenje za svakoga. Dušan mi se mnogo sviđa. Vlahović je mlad, ali ima veliki potencijal i u Fiorentini je pokazao sjajne stvari. U Torinu, gdje je veći pritisak, tek treba da pronađe kontinuitet. Lukaku ima više međunarodnog iskustva, on je napravljen igrač”, dodao je Pjanić.