Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Totti će odlučiti kome će dati desetku, to je velika odgovornost

Miralem Pjanic

Miralem Pjanić, fudbalski „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Rome u razgovoru za oficijelnu klupsku Internet stranicu istakao je da mu je lijepo u Rimu, gradu u kojem živi i radi posljednje četiri godine.

„Grad je čudesan. Svaki dan naučim nešto novo u Rimu“, rekao je Pjanić, dodavši kako je rimski amfiteatar jedna od najljepših građevina na svijetu.

Kazao je da u timu najviše voli igrati centralnog veznog, jer tada ima puno kontakta sa loptom, te kako voli asistirati saigračima, što je u 34 utakmice prošle sezone učinio devet puta, uz postignutih pet golova.

„Moj idol je Zinedine Zidane. Uživanje je gledati šta sve može sa loptom. Kada je Zidane igrao sve je izgledalo jednostavno, što je ustvari i najteže“, naglasio je Pjanić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na terenu i van njega odlično sarađuje sa Rominom ikonom Francescom Tottijem. Bh. fudbaler rekao je da bi, kada italijanski veteran završi karijeru u Romi, volio naslijediti njegov dres sa brojem 10.

„Francesco će odlučiti kome će dati desetku. Sa tim dresom ide i velika odgovornost jer će svima nakon njega predstavljati breme. Sada nosim broj 15 jer je to bio moj prvi broj u karijeri, u francuskom Metzu“, otkrio je Pjanić.