jasan stav

Pjanić: Utakmica sa Rusijom nema nikakvog smisla

pjanic (1)

“UEFA i FIFA su ih sklonili sa scene, cijeli svijet pati, i mi da budemo prvi koji igraju s njima? Ne bih želio da ostavljamo takav utisak”, objasnio je Pjanić

Miralem Pjanić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, progovorio je za italijanske medije o nedavno dogovorenoj utakmici između BiH i Rusije koja je izazvala brojne reakcije u našoj zemlji, ali i u svjetskoj javnosti.

Pjanić je otkrio ko mu je javio da je dogovoren sporni meč, te kako je on reagovao na to.

“Nazvao me sportski direktor reprezentacije (Zvjezdan Misimović op.a.) i objasnio mi je da postoji mogućnost odigravanja te utakmice, na što sam mu ja odmah odgovorio da to nema nikakvog smisla”, ispričao je bh. reprezentativac i objasnio svoju odluku:

“UEFA i FIFA su ih sklonili sa scene, cijeli svijet pati, i mi da budemo prvi koji igraju s njima? Ne bih želio da ostavljamo takav utisak. Nemam ništa protiv nijednog ruskog fudbalera, ali ako su svi odlučili da se suprotstave Putinu, trebamo ih pratiti”, zaključio je Pjanić.

Osim o ovoj utakmici, Pjanić je u intervjuu za DAZN govorio i o Edinu Džeki.

“Edin je veoma važan igrač. Jasno je da je najkorisniji kad počinje utakmice. Trebaju mu minute, on pravi razliku na terenu. Ovo je za njega nova situacija, ali on će uvijek biti spreman da uskoči i zabija golove”, smatra Pjanić.