Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veznjak juventusa

Pjanić: Uvijek žele da naprave uzbunu među nama

pjanic – ronaldo

Komentarisao je i Cristiana Ronalda i slobodne udarce

Juventus za dva dana igra utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Stara dama će gostovati Atletico Madridu, ključeve veznog reda Bianconera će u svojim rukama držati Miralem Pjanić.

Prvaka Italije očekuje težak meč, svjestan je toga i bh. reprezentativac.

“Igraju agresivno, ali mi imamo bolje pojedince. Tu trebamo napraviti razliku. Atletico će biti motivisan jer može finale igrati na domaćem terenu. Mi se osjećamo jakim iako smo ispali u Kupu Italije, trebamo popraviti dvije ili tri stvari. Pokazali smo nekoliko puta da smo jaki, ali uvijek se želi napraviti uzbuna među nama, međutim mi se uopšte ne brinemo”, rekao je Pjanić za Il Giornale.

Komentarisao je i Cristiana Ronalda i slobodne udarce.

“Ja trebam da razigravam ekipu, ne pojedinca. Imam veliku odgovornost, trebam znati kada usporiti, a kada ubrzati igru. Ronaldo je uvijek bio odlučujući igrač u važnim utakmicama, rođen je da daje važne golove i sada je s nama u timu. Svako malo pričam s njim, kaže da mu je dobro i da je siguran u snagu ovog Juventusa”.

“Slobodnjaci? Još uvijek nismo imali lijepih situacija. Protivnici su oprezni i ne prave faulove u blizini kaznenog prostora”.

Osvrnuo se i na poređenje s Andreom Pirlom.

“Apsolutna klasa, nepravedno je porediti me s njim, iako nam je prošlost na terenu slična. Obojica smo počeli kao ofanzivni veznjaci, a završili smo kao organizatori igre”, rekao je bh. reprezentativac.