Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragična sudbina

Šaban se spremao za veliko slavlje, ali je nesreća porodicu zavila u crno

saban

Šaban je bio porodičan čovjek, izuzetno vezan za svoju suprugu Gordanu, djecu i unuke

Tragično nastradali pjevač Šaban Šaulić iza sebe je ostavio troje djece – kćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla, a Sanela i Mihajlo su jučer u popodnevnim satima, odmah nakon što su saznali za nesreću, otputovali u Njemačku.

Porodica Šaulić nije ni slutila da će nekoliko dana prije velikog slavlja koje su pripremali njihov dom biti zavijen u crno. Naime, Šaban Šaulić je ovog četvrtka, 21. februara, trebalo sa da sa porodicom obilježi rođendan starije kćerke Sanele.

U tome ga je spriječila stravična nesreća u kojoj je juče rano ujutru, u gradu Bilefeldu na sjeverozapadu Nemačke, tragično izgubio život.

Šaban je bio porodičan čovjek, izuzetno vezan za svoju suprugu Gordanu, djecu i unuke, piše Blic.rs.

Šabanov sin Mihajlo

– Mislim da je čovjek bez porodice, djece, unuka, familije, nesretan čovjek. A ja sve to imam, i to je velika sreća. Još samo da dočekam da oženim sina, jer mi je, danas, jedina neostvarena želja da zapjevam na njegovoj svadbi i igram se sa njegovom djecom. Ništa bolje i više ne bih poželio, nego kako se odvijao moj život i moja karijera i baš ništa ne bih mijenjao, jer sam ostvaren i sretan čovjek. Nisam neko ko „boluje“ od „kula i gradova“. Supruga, djeca i unuci su mi sve. Sve je onako kako je Bog rekao, i ja sam zadovoljan i zahvalan – rekao je on u jednom od posljednjih intervjua.

Kćerka Sanela podarila je ocu dvoje unuka – Luku Adžića, kojeg je dobila u prvom braku sa Ivanom Adžićem, i kćerku Unu koju ima sa sadašnjim suprugom, trenerom FK Partizan Zoranom Batom Mirkovićem.

Sanela i Mihajlo Šaulić juče su u popodnevnim satima otputovali u Njemačku kako bi preuzeli tijelo svog oca, međutim sinoć im nije bilo dozvoljeno da vide tijelo pokojnog Šabana budući da uviđaj još nije završen.