veznjak juventusa

Pjanić: Žao mi je Ronalda

pjanic ronaldo

Na pitanje da je Cristiano Ronaldo u utorak odbio prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele Zlatne lopte u Parizu, bh. veznjak se simpatizirao sa svojim saigračem iz Juventusa

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić je izjavio da njegova ekipa trenutno samo bod zaostaje za liderom Interom i da nema potrebe za prevelikom panikom i brigom, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Juventus je samo bod iza Intera, ne 10”, kazao je Pjanić tokom manifestacije Gran Gala del Calcio 2019., koja je sinoć održana u Milanu, na kojoj je bh. nogometaš izabran u najbolji tim Serije A.

“Nismo ni na pola sezone. Igrali smo do sada s toliko jakih ekipa. Sezona je duga. Žao nam je što smo izgubili neke poene. Inter trenutno dobro igra kao i mi”, kazao je Pjanić, napominjući ipak da u ovom momentu zaustaju samo bod za liderom Interom.

“Pokušat ćemo da dobijemo svaku utakmicu, idući naprijed iz dana u dan. Prvi cilj bio je plasman među 16 najboljih u Ligi prvaka, slijedi Supercoppa Italiana, a zatim povratak na vrh tabele Serije A”, rekao je Pjanić.

Na pitanje da li je Cristiano Ronaldo u utorak odbio prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele Zlatne lopte u Parizu, bh. veznjak se solidarisao sa svojim saigračem iz Juventusa.

“Nije navikao da ne pobjeđuje. Žao mi ga je. Bio je najbolji u svijetu toliko mnogo godina. Uradio je toliko stvari u karijeri i mnogo postigao u nogometu”, kazao je Pjanić.

Zlatnu loptu, najprestižniju nagradu u svjetskom nogometu koju tradicionalno dodjeljuje “France Football”, po šesti put je osvojio argentinski nogometaš Lionel Messi.