Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliko interesovanje

“Planulo” svih 10.000 ulaznica za utakmicu Veleža protiv Elfsborga

karte

Kako je za Fenu kazao predsjednik Skupštine FK Velež Almir Taso, taj klub je u ponedjeljak u Mostaru pustio u prodaju 10.000 ulaznica koje su isti dan rasprodane

Karte za predstojeću utakmicu između Veleža i Elfsborga, u uzvratnom susretu trećeg pretkola Konferencijske UEFA lige, koja je najavljena za četvrtak na Grbavici u Sarajevu, u Mostaru su rasprodane isti dan kad su i puštene.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Skupštine FK Velež Almir Taso, taj klub je u ponedjeljak u Mostaru pustio u prodaju 10.000 ulaznica koje su isti dan rasprodane, a osigurao je prodaju karata i u Sarajevu, na Ferhadiji, te je od jutros Sarajlijama na raspolaganju 1 300 ulaznica.

-Teško je opisati riječima kolika je euforija i ljubav navijača prema Veležu. Možda najbolje govori rečenica pok. prof. dr. Zdravka Grebe da je fudbal više od igre, a Velež više od fudbala. Euforija oko ovog kluba nije prisutna samo u Mostaru nego i u regiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, odakle svakodnevo dobivamo poruke potpore, kazao je Taso.

Po njegovim riječima, Velež je došao već do trećeg predkola i u slučaju da i njega prođu igrali bi play off za ulazak u Konferencijsku ligu, a što znači puno s bodovnog sistema u UEFI.

-Tako bi naši predstavnici narednih godina mogli početi runde, ne od prvog nego već od drugog kola gdje bi bili nosioci i imali olakšan put u naredno kolo takmičenja- dodao je predsjednik Skupštine Veleža.

On napominje kako vlada velika trema među igračima.

-Kako među navijačima nego i među igračima vlada velika trema ali se nadam da će je prebrodit uspješno i da će uz nas s tribina i gromoglasnu potporu izvojevat tako željenu pobjedu i donijet radost Mostaru, BiH i regiji- poručuje predsjednik Skupštine Veleža koji ne sumnja u pobjedu i prolazak u play- offu Konferencijske lige.

Utakmica između Elfsborga i Veleža se igra na sarajevskoj Grbavici, a bit će organiziran prijevoz za navijačku skupinu Red Armyja iz Mostara.

Inače, cijena karte za spomenutu utakmicu je 25 maraka za istočnu tribunu, 20 za sjevernu, i 15 za južnu tribinu.