Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Platini najavio borbu protiv bogatih klubova

Michel-Platini

Predsjednik Evropske fudbalske organizacije (UEFA) Michel Platini najavio odlučnu borbu kako bi spriječio najveće i najbogatije evropske klubove da kupovinom svih najboljih fudbalera današnjice unište svaku vrstu takmičarske i rezultatske neizvjesnosti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Čelnik evropskog fudbala Platini je u julskom broju magazina “World Soccer” istakao da želi da spriječi top fudbalske klubove da skupim transferima u svoje redove dovedu sve najbolje fudbalere.

Njegov plan je da to učini na način da svi klubovi utakmice igraju sa većim brojem domaćih igrača, a trenutno u Ligi prva važi pravilo da u rosteru od 25 igrača bude najmanje osam domaćih.

“Važno je da spriječimo mogućnost da sve najbolje fudbalere gledamo u jednoj ili dvije ekipe. U protivnom, fudbalsko takmičenje bi bilo završeno samo po sebi”, kazao je Platini.

Ukazujući na činjenicu da najveći klubovi novcem mogu kupiti koga god žele, Platini tvrdi da se fudbal mora razvijati i podsticati u cijeloj Evropi, a ne samo u nekoliko klubova.