Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Platini: Radimo sve da iskorijenimo huliganizam, posebno na Balkanu

messi_ronaldo_platini
Foto: EPA

“Radimo sve što je u našoj moći da iskorijenimo huliganizam u istočnoj Evropi, posebno na Balkanu. Nije lako izaći na kraj sa tim stvarima. Nemamo toleranciju, kažnjavamo vinovnike incidenata, ali rezultati nisu uvijek kakvi želimo da budu”, istakao je predsjednik UEFA-e Mišel Platini na konferenciji za medije u Grimaldi forumu u Monte Karlu par sati nakon što je okončan žriijeb za grupnu fazu Lige Evrope, javlja Anadolu Agency.

[pull_quote_right]Platini nije želio mnogo govoriti o kandidaturi za nasljednika Sepa Blatera u fotelji predsjednika FIFA-e[/pull_quote_right]

Legendarni Francuz prije svega je mislio na prečeste incidente koji se dešavaju u regionu, u Podgorici je golman Rusije Igor Akinfejev pogođen bakljom, u Srbiji se desio “slučaj dron”, nakon svima poznatih scena u Đenovi, u Hrvatskoj kukasti krst na terenu, dok su u BiH navijači gazili zastavu Izraeala pred meč u Zenici.

Platini smatra da je povećanje broja reprezentacija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu sa 16 na 24 pravi potez evropske kuće fudbala.

“Odlična odluka za fudbal, idealna šansa za reprezentacije koje do sada nismo imali priliku gledati na najvećoj sceni. U Francuskoj ćemo, siguran sam, imati sjajan turnir, sa 24 veoma jake reprezentacije. Takođe, činjenica da se kvalifikcioni mečevi igraju tokom cijele nedjelje uticala je na popularnost, kao i impresivnu TV gledanost. Mislite da je EURO 2016 daleko? E, pa reći ću vam da smo do sada imali više od 11 miliona zahtjeva za ulaznice. Morate priznati da to nije loše”, rekao je Platini.

Na konferenciji, kojoj je prisustvovao veliki broj novinara, predstavljeni su izvještaji UEFA o uspješnosti finansijskog fer-pleja, borbi protiv rasizma, klađenja, korupcije.

Platini nije želio mnogo govoriti o kandidaturi za nasljednika Sepa Blatera u fotelji predsjednika FIFA-e.

“Izbori su za šest mjeseci. Ja sam predsjednik UEFA i ovdje se govori isključivo o UEFA. Znam da su mnogi zbog toga došli, ali ima vremena za priču o FIFA. Sada ne”, poručio je Platini.