Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica spremna za doček Amela Tuke: Tri autobusa krenula i za Sarajevo

Zenica spremna za doček Amela Tuke: Tri autobusa sa fanovima kr

Na atletskom stadionu na Kamberovića Polju u Zenici teku posljednje pripreme za doček najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara i osvajača bronzane medalje na Atletskom prvenstvu svijeta u Pekingu Amela Tuke, javlja Anadolu Agency.

[pull_quote_right]Amel Tuka bi na sarajevski aerodrom trebao stići oko 19 sati[/pull_quote_right]

Atletski klub „Zenica“ u saradnji sa Gradom Zenica i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata organizuju večeras svečani doček Amela Tuke iz Pekinga odakle će u BiH prvi put ući bronzana medalja sa Svjetskog prvenetva za utrku na 800 metara.

Nakon uspješnog nastupa na Dijamantnoj ligi u Monte Carlu, Tuka je otputovao na Svjetsko prvenstvo u atletici u Peking gdje je, nakon dvije prve pozicije, izborio plasman u finalnu utrku na 800 metara u kojoj je na cilj stigao treći, iza Kenijca Rudishe i Poljaka Kszczota, te obezbijedio prvu medalju sa svjetskih prvenstava u atletici za Bosnu i Hercegovinu.

Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu ostvario rezultat 1:46:30 i time postigao najveći uspjeh bh. atletike.

Zenica spremna za doček Amela Tuke: Tri autobusa sa fanovima kr

Amel Tuka bi na sarajevski aerodrom trebao stići oko 19 sati, kada je planirana konferencija za novinare, a zatim bi se trebao uputiti u Zenicu, gdje bi oko 20:30 trebao početi svečani doček na stadionu na kojem je napravio svoje prve korake u atletici.

Foto: EPA/WU HONG

Foto: EPA/WU HONG

JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, AK „Zenica“ i Grad Zenica obezbijedili su i tri autobusa koja su sa parkinga ispred zeničke arene krenuli prema aerodromu u Sarajevo da pozdrave najboljeg bh. atletičara.