Fudbal

Platio je 2,6 miliona eura: Edin Džeko prevaren za vilu u Dubrovniku?

26/07/2015

Bh. reprezentativac Edin Džeko nedavno je kupio vilu u Dubrovniku, ali kako piše zagrebački Jutarnji list, pojavili su se problemi koji upućuju na to da je Džeko žrtva prevare.

Naime, napadač Manchester Cityja ne može se upisati kao vlasnik vile vrijedne 2,6 miliona eura. Nogometni reprezentativac BiH kupio je vilu od Lidije i Stipe Pašalića, ali iako im je isplatio cjelokupni iznos, oni su i dalje upisani kao vlasnici.

vila dzeko

Od 2011. pravo zaloga teškog 721.474 eura na toj nekretnini ima i Dubrovčanin Ivo Jaković od kojeg su Pašalići svojevremeno uzeli kratkoročni kredit. Osim Jakovića, dio kuće potražuje i splitski agent za nekretnine Ante Akrap, koji je posredovao u prodaji od čega očekuje isplatu od 63.000 eura.

On svoj novac sada potražuje putem Općinskog suda u Dubrovniku iako s Pašalićima nije imao nikakav ugovor o posredovanju u prodaji vile, ali tvrdi da je upravo on zaslužan za njenu prodaju i da je vjerovao obećanjima Lidije Pašalić.

Džekin pravni zastupnik Zoran Antunović kazao je da ne može govoriti o detaljima kupoprodaje, ali je naglasio da Džeko nije ogorčen i da racionalno pristupa svemu.

Jutarnji navodi da je u međuvremenu Jaković dobio svoj novac te da je pravo zaloga brisano.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.