Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Plavi počinju pripreme, Ćorić: Želim da gledamo boljeg, čvršćeg i hrabrijeg Želju

coric rahimic grbavica
FOTO: Fena

Kada je u pitanju stručni štab, Ćorić je otkrio da tu ostaju Adnan Gušo i Omer Joldić

Fudbaleri Željezničara prozivkom na stadionu Grbavica danas će početi pripreme za novu sezonu. Klub je u prošloj sezoni prošao kroz turbulentan period, u jednom trenutku bio je i na rubu ispadanja, ali je dolaskom privremenog trenera Dine Đurbuzovića nanizao nekoliko pobjeda te izborio opstanak i na kraju zauzeo visoko šesto mjesto.

U prelaznom roku na klupu Željezničara došao je dojučeršnji trener Posušja Denis Ćorić koji je proglašen trenerom godine u  ligi, kao i sportski direktor, proslavljeni bh. reprezentazivac Elvir Rahimić.

U prvom zvaničnom obraćanju medijijma obojica su obećala promjene u vođenju kluba i novo lice Željezničara.

coric denis grbavica
FOTO: Fena
Denis Ćorić

– Što se tiče samog cilja, rekao sam da ne želim nikakve bombastične izjave, ali želim profesionalan odnos. Želim da svi budemo bolji nego prošle godine. Ne bih se vraćao na to šta je bilo. Želim da gledamo boljeg, čvršćeg i hrabrijeg Želju. Da obećavam nešto, neću i ne želim ali vrijeme će pokazati sve gdje će nas to odvesti – rekao je Ćorić. 

Kada su u pitanju pojačanja, naglasaio je da je danas predstavljen Božo Vukoje, a da će na zvaničnoj stranici danas biti predstavljena još tri pojačanja.

– Naravno da ćemo gledati da u hodu kompletiramo ekipu. Razgovaramo sa dosta igrača, ne želim kvantitet, nego kvalitet u skladu sa našim mogulnostima. Nismo izašli u Evropu, teško je onda i privući nekog igrača. U komunikaciji sam sa sportskim direktorom, predsjednikom i svim ljudima u klubu, vjerujem da ćemo pokušati naći najbolje rješenje. Znam ko je Željo i šta znači svima i pokušat ćemo u što doglednije vrijeme napraviti Želju koji će biti prepoznatljiv – dodao je. 

Kada je u pitanju stručni štab, otkrio je da tu ostaju Adnan Gušo i Omer Joldić.

– Sa mnom dolazi Toni Kovač, koji je radio u Posušju. Derviši, dečko koji ima fenomenalne rezultate u omladinskoj školi Željezničara. Kako god proizvodimo igrače, trebamo gledati i na trenere. Smatram da je jedan odličan trener. Tu je sa nama kondicijski trener Almir Seferović – zaključio je novi trener Plavih. 

Sportski direktor Elvir Rahimić kazao je da su obavili razgovor sa svim igračima, pogotovo sa starijim.

rahimic grbavica
FOTO: Fena
Elvir Rahimić

– Uz jedan dogovor, odlučili smo da oni budu dio nas i u budućnosti. Nadam se da će ostati i Cocalić i Štilić, bit će dio nas. Pokušat ćemo da im nađemo mjesta gdje mogu najbolje da pomognu FK Željezničar – kazao je Rahimić.

Dodaje da, prije svega, žele stabilizirati klub, finansijski, marketinški, igrački.

– Sve što je bilo prije, urađeno je loše. Kako se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Pokušat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti. Da vidimo jednog evropskog Želju. To je naš cilj i zato smo tu. Ovo što smo zatekli u klubu, nije dobro, ali zato smo tu, da ispravimo to i napravimo dobar fundament za budućnost. Naši navijači su željni uspjeha i evropskih utakmica na Grbavici – dodao je. 

Ističe da na platnom spisku imaju 42 igrača, a da je cilj taj broj svesti na 25.

– Naš glavni trener će odlučiti ko mu treba. Oni koji ne zaslužuju, sigurno neće biti dio nas – kazao je Rahimić.

Prozivka igrača bit će obavljena danas u 16.30 sati, a prvi trening je na rasporedu u 18 sati.