Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

engleska

Po prvi put pokazan okrugli crveni karton, sudac je dao objašnjenje zbog čega

karton

Upravo su oni na forumima i društvenim mrežama objasnili: ovakav oblik crvenog kartona je okrugli iz dva razloga

Spektakularnu utakmicu u četvrtom kolu FA Cupa sa šest golova, 34 udarca na gol i nekoliko izmjena u vodstvu odigrali su najslavniji petoligaš na svijetu i drugoligaš koji je praktično osigurao povratak u Premiership.

Niželigaš Wrexham, koji je u fokusu medija nakon što ga je prije dvije godine kupio holivudski glumac Ryan Reynolds, bio je na rubu senzacije.

Na svom terenu je s igračem više vodio 3:2 protiv Sheffield Uniteda našeg Anela Ahmedhodžića, koji je s velikom razlikom pred pratnjom na drugom mjestu Championshipa, što mu jamči povratak u prvu ligu.

Tada je Reynoldsa i navijače domaćih kasnim golom rastužio defanzivac gostiju John Egan. On je zabio za 3:3, što po pravilima FA Cupa znači da se igra repriza, ali na stadionu Sheffielda. Međutim, ova utakmica postala je tema dana u engleskom nogometu zbog događaja iz 71. minute.

Tada je sudac Dean Whitestone isključio napadača gostiju Daniela Jebbisona i to tako da mu je pokazao crveni, ali ne karton kvadratnog, nego kružnog oblika. Naravno, ova scena odmah je postala viralna na društvenim mrežama, a profili sudaca zasuti pitanjima o čemu se radi.

Upravo su oni na forumima i društvenim mrežama objasnili: ovakav oblik crvenog kartona je okrugli iz dva razloga. Suci ih inače imaju u džepu uz obični crveni karton da bi ih lakše razlikovali od žutog, koji je normalnog oblika, ali i kako bi pomogli igračima i gledateljima koji ne raspoznaju boje.

“Tritanomalija otežava daltonistima da razlikuju crvenu od žute te plavu od zelene boje, zato se kvadratni oblik kartona mijenja okruglim”, objasnili su.