Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvornik

Sve spremno za izbore gradonačelnika, kandidat je samo jedan

izbori glasacki listici

Mustafa Arifović iz Izborne komisije Zvornika je za Fenu potvrdio da su osigurana 74 biračka mjesta na kojima će građani moći glasati

Pri kraju su pripreme za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika, koji će biti održani 5. februara, a jedini kandidat za mjesto gradonačelnika Grada Zvornika je Bojan Ivanović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Mustafa Arifović iz Izborne komisije Zvornika je za Fenu potvrdio da su osigurana 74 biračka mjesta na kojima će građani moći glasati.

Iz Centralne izborne komisije BiH je potvrđeno da je u Centralni birački spisak upisano ukupno 53.830 birača. Od toga je redovnih birača 51.756, lično/odsustvo 1.014, a putem pošte će glasati 1.060 birača.

– Ove izbore je lakše provesti, jer se radi samo o jednom nivou vlasti i jedan je kandidat. Samo je bilo potrebno prikupiti dovoljan broj članova biračkih odbora koje imenuje Gradska izborna komisija – kazao je Arifović.

Nisu dobili obavijest o međunarodnim posmatračima koji će pratiti izborni proces, a njih akredituje Centralna izborna komisija BiH.

Dakle, zaključio je Arifović, privode se kraju aktivnosti na pripremama za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika.

Kako je rekao, sve će biti spremno do 4. februara, kada će biti podijeljen izborni materijal za 87 biračkih odbora. Bit će angažirana 822 člana i zamjenika članova biračkih odbora.