Fudbal

odlazak carricka

Pobijedili su Arsenal, Ronaldo postigao svoj 800. gol, ali se u svlačionici “Vragova” plakalo

03/12/2021
Foto: Twitter

Bila je to noć kada je Portugalac postigao svoj 800. gol u karijeri. 129 ih je zabio za United, 5 za Sporting Lisabon, 450 za Real, 101 za Juventus i 115 za Portugal

Svlačionica Manchester Uniteda bila je puna emocija nakon pobjede “crvenih vragova” nad Arsenalom koji je vodio na Old Traffordu da bi domaća ekipa zahvaljujući dva gola Cristiana Ronalda preokretom pobjedila 3:2.

Bila je to noć kada je Portugalac postigao svoj 800. gol u karijeri. 129 ih je zabio za United, 5 za Sporting Lisabon, 450 za Real, 101 za Juventus i 115 za Portugal.

Za to mu je trebalo 1095 utakmica. 911 za klubove i 184 za reprezentaciju.

I prije i poslije utakmice mediji su bili puni napisa o budućem odnosu Cristiana Ronalda i novog trenera Ralfa Rangnicka, ali, emocije nisu preplavile svlačionicu kultnog stadiona zbog pobjede ili razmišljanja u skoroj budućnosti u kojoj se mnogi pitaju kako će zajedno fukcionirati dva velika ega, nego zbog nenadanog odlaska Michaela Carricka.

On je, naime, najavio odlazak u mirovinu nakon što je u klubu proveo punih 15 godina i samo oni malo stariji pamte United u vrijeme prije njegova dolaska. Nogometni profesionalci su “veliki dečki”, ali, Carrick je rekao da je u svlačionici bilo i suza nakon što je svoju odluku saopćio suigračima.

“Momci su prilično emotivno reagirali, no ja sam se usprkos svemu dobro držao. Došlo je vrijeme, želim više vremena provoditi sa svojom porodicom. Nije bilo lako donijeti odluku, no ona je potpuno ispravna. Moj odlazak nema nikakve veze s dolaskom Ralfa Rangnicka, donio sam je već ranije”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.