domaćini uvjerljivi

Pobjede Brazila i Kolumbije na otvaranju Copa Americe

neymar venezuela

Fudbalsko prvenstvo Južne Amerike počelo je u sjeni problema izazvanih pandemijom COVID-19, a deset reprezentacija se bori za naslov kontinentalnog prvaka

Fudbaleri Brazila savladali su rezultatom 3:0 selekciju Venecuele na otvaranju Copa America, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaćin turnira i branilac titule Brazil je golovima Marquinhosa, Neymara i Gabriela Barbose došao do uvjerljive pobjede nad Venecuelom.

U drugom meču grupe “B“ su igrale selekcije Kolumbije i Ekvadora. Slavili su Kolumbijci rezultatom 1:0, zahvaljujući golu Edwina Cardona.

Fudbalsko prvenstvo Južne Amerike ove godine održava se uz brojne poteškoće koje organizatori imaju zbog pandemije COVID-19.

Nakon što je domaćinstvo oduzimala Kolumbiji i Argentini, Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je odlučila da domaćin bude Brazil. Odluka je donesena manje od dvije sedmice prije početka turnira.

Na turniru učestvuje deset reprezentacija koje su podijeljene u dvije grupe sa po pet selekcija. Samo najlošija reprezentacija će ispasti u grupnoj fazi, a preostale četiri nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu.