Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počele pripreme nogometaša Čelika

beganovic

Stručni štab Nogometnog kluba Čelika izvršio je prozivku nogometaša na koje računaju da će u proljetnom dijelu prvenstva u “BHTelekom premijer nogometnoj ligi” nastupati za “crveno-crne”.

Od igrača na koje se računa u nastavku prvenstva na prvi sastanak nije došao jedino Džafić, koji se trenutno oporavlja od povrede, tako da će trener Elvedin Beganović krenuti pripreme sa samo 21 nogometašem.

– Ekipa će u prvim danima zimskih priprema imati lakši intenziteta rada s puno testova, radi provjere trenutne forme, nakon čega krećemo s napornim radom na terenina Kamberovića polja, gradske Arene i centra Smetovi. Nama je posebno zadovoljstvo što je ekipu manje-više čine nogometaši koji su nastupali u prvom dijelu sezone. Želja stručnog štaba do početka prvenstva je angažovanje i minimalno dva pojačanja, ali ako izostanu pojačanja smatram da ova ekipa može ostvariti dobar rezultat u nastavku prvenstva – kazao je Beganović.

Osim priprema u Zenici nogometaši “Čelika” će jedan dio imati u Crikvenici, koja je odabrana kao najpovoljnija destinacija, s ponudom odigravanja nekoliko pripremnih utakmica. Kao jedan od mogućih rivala je momčad Rijeka, a ukoliko se usklade termini bit će to novo susretanje nekadašnjih rivala.