Fudbal

zadnji sati ugovora

Počelo odbrojavanje: Messi u ponoć više neće biti igrač Barce?!

30/06/2021

Postoji nekoliko pitanja o kojima se još uvijek pregovara

U oktobru 2004. godine dječak Lionel Messi debitovao je za prvu ekipu Barcelone u gradskom derbiju s Espanyolom. Tada niko nije mogao ni zamisliti kakav će igrač postati. Sa svojom ekipom osvojio je svaki naslov, a u nekoliko navrata proglašen je najboljim igračem svijeta.

Messi, koji je postao simbol Barcelone posljednjih godina, mogao bi napustiti katalonski klub već danas, u ponoć. Njegov ugovor traje do 30. juna, a uprkos svim pokušajima predsjednika Barcelone Joana Laporte da se ugovor produži, dogovora još nema, prenosi španska Marca.

Otkako je Laporta preuzeo funkciju predsjednika, prioritet je bio na produženju ugovora s argentinskom zvijezdom, a prije samo godinu dana Messi je bio ustrajan u želji da napusti Barcelonu.

Tada je Argentinac bio u otvorenom sukobu s predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom, pokušao je ishoditi odlazak bez odštete, ali uprava Barcelone nije htjela ni čuti za tu opciju. Insistirali su na pridržavanju otkazne klauzule u iznosu od 700 miliona eura, što, naravno, niko nije mogao platiti.

Messi je ostao, a sve do dolaska novog predsjednika nije bilo ni najmanjeg pomaka u pregovorima. Laporta ima odličan odnos s Messijem i njegovom porodicom, to je već otprije poznato, ali dogovora još nema.

Postoji nekoliko pitanja o kojima se još uvijek pregovara. Istina, nisu to nepremostive razlike, dogovor je blizu, ali sati sve brže odmiču. Laporta više ne želi čekati, želi što prije dobiti konačan odgovor od Messija jer sponzori čekaju.

Ostane li Messi u Barceloni, sponzori će biti itekako izdašni. No, ne postignu li ubrzo dogovor, priljev sponzorskog novca uveliko bi se mogao smanjiti. A u teškoj finansijskoj situaciji, u kakvoj je trenutno Barcelona, svaki je euro presudan.

Do kraja dana sve je moguće. Neko će morati popustiti…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.