trener tottenhama

Pochettino smatra da je Ajax favorit u polufinalu Lige prvaka

Mauricio-Pochettino

Istakao je kako svakako očekuje dvije odlične utakmice i napadački nogomet u polufinalu

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino izjavio je da je Ajax favorit u polufinalu Lige prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

“Niko nije očekivao da ćemo eliminirati Manchester City, ali to se eto desilo i takve pobjede mogu vam sigurno povećati samopouzdanje. Ipak, takvim samopouzdanjem treba znati upravljati i zato sada moramo biti ponizni i imati respekt prema Ajaxu. Oni su izbacili Real Madrid i Juventus, i ako ćemo biti realni, favoriti su u polufinalu. Ako i nisu favoriti, onda smo barem na istom nivou”, rekao je Pochettino novinarima.

Istakao je kako svakako očekuje dvije odlične utakmice i napadački nogomet u polufinalu.

Tottenham je domaćin prvog polufinalnog dvoboja koji se igra 30. aprila, a uzvrat je sedam dana kasnije u Amsterdamu. U drugom polufinalnom dvoboju se sastaju Barcelona i Liverpool.

Na pitanje vjeruje li da njegova ekipa može osvojiti Ligu prvaka, Pochettino je kazao da je u nogometu sve moguće.

“Utakmice protiv Cityja pokazale su da je u nogometu sve moguće. Nije sve u talentu, igračke kvalitete nisu vam dovoljne da stignete do polufinala Lige prvaka. Važno je samopouzdanje i pravi mentalitet. Ovaj tim Spursa ima karakter i pravi mentalitet, vjerujem da je sve moguće”, kazao je Pochettino.