Fudbal

Argentinski trener

Pochettino: Želim što prije da se vratim svom poslu

12/02/2020

Dodao je da je slobodno vrijeme koristio kako bi razmišljao i putovao

Argentinski trener Mauricio Pochettino skoro tri mjeseca je bez posla, a u razgovoru za britanske medije izjavio je da bi se volio vratiti u Premier ligu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pochettino je u 19. novembra prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu, koji je veoma uspješno predvodio pet i po godina. Kaže da je period nakon otkaza do danas proveo u opuštanju i potpunom odmaranju od fudbala. No, isto tako ističe da ima ogromnu želju da se što prije vrati svom poslu.

“Da budem iskren, volio bih opet raditi u Premier ligi. Biće teško, znam, a sada je trenutak da čekamo i vidimo šta se događa. Ovo je trenutak oporavka, da malo razmislite o sebi i da budete spremni jer se u fudbalu uvijek nešto može dogoditi i morate biti spremni. Spreman sam i čekam novi izazov. Uvjeren sam da će sljedeći izazov biti fantastičan”, kazao je Pochettino.

Dodao je da je slobodno vrijeme koristio kako bi razmišljao i putovao pa je tako bio u domovini, Kataru i Španiji, a ističe da ga o dešavanjima u fudbalu obavještava njegov bivši pomoćnik Jesus Perez.

Tokom trenerske karijere osim Tottenhama 47-godišnji Argentinac trenirao je Espanyol i Southampton.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.