Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Maglić"

Pretresi na 28 lokacija, specijalci upali u dva zatvora, u toku su hapšenja

zatvor foca (15)

Pretresi se vrše na području Banje Luke, Prijedora,  Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u toku su pretresi i kazneno-popravnih zavoda Foča i Trebinje

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Maglić” vrše su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske, a u toku su i hapšenja lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Pretresi se vrše na području Banje Luke, Prijedora,  Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u toku su pretresi i kazneno-popravnih zavoda Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije entitetskog MUP-a , saopšteno je iz MUP-a RS-a.

“U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima”, ističe se u saopštenju.

Akciju provode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, naveli su iz entitetskog MUP-a.

U toku velika akcija “Maglić”, zatvor u Foči pod potpunom blokadom