Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje BH Telecom fudbalska liga u Starom Gradu

zrijeb bh telecom fudbalska liga1

Prvo kolo BH Telecom fudbalske lige osnovnih škola Starog Grada, sezona 2015/2016. počinje u četvrtak, 17. septembra, 2015. godine. Utakmice će se igrati na terenima Centra za mali nogomet na Bentbaši, a prve će snage odmjeriti selekcije osnovnih škola “Saburina” i “Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković” u 13,00 sati.

Najava BH Telecom fudbalske lige i izvlačenje parova izvršeno je danas u prostorijama Općine Stari Grad

Sve utakmice lige igrat će se četvrtkom, a novina u odnosu na prošlu sezonu je što će svaku utakmicu pratiti skauti koji će pomno promatrati igru starogradskih osnovaca.
“Utakmicama prvog kola koje se igraju ovog četvrtka prisustvovat će skaut Emir Karahmet, a nadamo se da će među našim osnovcima biti neki novi Sušić ili Džeko”, kazao je Mehmed Janjoš-Čala, komesar Lige, inače nekadašnji igrač i trener FK”Sarajevo”.

Janjoš se osvrnuo i na prošlogodišnju Ligu kazavši da su prezadovoljni načinom na koji se sve odvijalo, te istakao da se nada uspjehu i ove godine.

“Mi pokušavamo da naučimo djecu na fer igru, da se druže i da poštuju nekog drugog, mimo toga što im je cilj pobjeda. Želja nam je da promovišemo sport, drugarstvo i da djeca pokažu što znaju,” kazao je popularni Čala.

zrijeb bh telecom fudbalska liga2

Najava BH Telecom fudbalske lige i izvlačenje parova izvršeno je danas u prostorijama Općine Stari Grad, uz podršku instruktora suđenja u Nogometnom savezu BiH, Džemala Čalije. On je prisutne učenike starogradskih škola, njihove trenere, direktore i roditelje podsjetio na pravila fair playa.

Prisutne je u ime načelnika Općine Ibrahima Hadžibajrića, pozdravila Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, kazavši da im želi dobru igru i dobru zabavu.

zrijeb bh telecom fudbalska liga

“Čestitke svima vama na onome što ste pokazali u prošlogodišnjoj ligi i očekujem da ove godine bude još bolje i da ćete biti odgovorni fudbaleri i pokazati nam šta znate,” kazala je Deljković prisutnim igračima.

U četvrtak u 14,00 sati igraju selekcije škola “Mula Mustafa Bašeskija” i “Vrhbosna”, a u 15,00 sati “Edhem Mulabdić” i “Hamdija Kreševljaković”.