Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje Premijer liga BiH, derbiji u Zenici i Banjoj Luci

sarajevo-zeljo-derbi-kosevo

Utakmicama Čelik – Sloboda, Rudar – Mladost i Radnik – Vitez danas počinje nova takmičarska sezona 2015/16. u nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Aktuelni prvak Sarajevo uvodnu utakmicu prvenstva kao domaćin će igrati u ponedjeljak, 27. jula, u Travniku na stadionu Pirota na kojem dočekuje zvorničku Drinu.

Prvak BiH taj će meč odigrati na stadionu ”Pirota” u Travniku, jer je stadion ”Asim Ferhatović Hase” zauzet zbog koncerta Dine Merlina.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić vjeruje da će njegov tim započeti odbranu titule pobjedom protiv zvorničkog tima, te ističe da su uslovi na stadinu ”Pirota” odlični.

– Imali smo idealne uslove za pripreme. Mi branimo titulu i tako ćemo se postaviliti u svakom meču. Prošle sezone smo imali loš start jer nas je iscrpila Evropa, a to se ne bi trebalo ponoviti. Teren na ”Piroti” je u odličnom stanju tako da ćemo imati dobre uslove za odigravanje utakmice – izjavio je Uščuplić danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Igrač Sarajeva Amer Bekić ne očekuje laganu utakmicu, jer je Drina ekipa koja je u prošloj sezoni pokazala da može igrati dobro i osvojiti neočekivane bodove.

– Drina je neugodan protivnik i sigurno neće biti lako. Mi smo zaboravili utakmice protiv Lecha i sada se okrećemo novoj sezoni Premijer lige – rekao je Bekić.

Utakmica između Sarajeva i Drine bit će odigrana u ponedjeljak, 27. jula, u 17.30 sati. Cijene ulaznica za tribinu “Istok” su 4 KM,
a tribinu “Zapad” (natkrivena tribina) 8 KM.

U derbi susretima 1. kola viceprvak Željezničar i pobjednik Kupa BiH Olimpic u nedjelju, 26. jula, gostuju u Banjoj Luci protiv Borca, odnosno protiv Zrinjskog u Mostaru.

Tokom jesenjeg dijela sezone odigrat će se 18 kola, a u proljetnom 12 kola. Posljednje kolo bit će odigrano 14. maja naredne godine.

Iz Premijer lige ispada šest ekipa, nakon odluke Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da u sezoni 2016/17. smanji broj na 12 klubova.

Parovi 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH:
25. jula:
Čelik – Sloboda (19.45)
Rudar – Mladost (17.30)
Radnik – Vitez (17.30)
26. jula:
Travnik – Široki Brijeg (17.30)
Zrinjski – Olimpic (20.30)
Borac – Željezničar (20.00)
Slavija – Velež (17.30)
27. jula:
Sarajevo – Drina (17.30)