Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Baždarević pred žrijeb: Želimo jake protivnike

25/07/2015

Fudbalska reprezentacija BiH danas će saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA). Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević uoči samog žrijeba, koji će se održati u Sankt Peterburgu, kaže kako bi volio u grupi imati vrlo atraktivne reprezentacije poput Engleske.

“Volio bih da imamo protivnike koji su atraktivni, dobri i kvalitetni, a koje bismo uspjeli da pobijedimo kako bi se plasirali. Morali bismo imati i malo sreće da bismo dobili takvu grupu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018”, rekao je Baždarević.

Napomenuo je kako se za plasman na Mundijal u Rusiji ipak moraju pobijediti i najveće reprezentacije. Baždarević je na sam dan žrijeba za SP donekle promijenio mišljenje u odnosu na ono što je izjavio tri dana ranije, tako da sad kaže kako, ipak, ne bi volio Njemačku za protivnika.

[pull_quote_left]Reprezentacije iz Evrope će biti svrstane u devet grupa čiji će pobjednici na kraju izboriti direktan plasman na SP, dok će osam drugoplasiranih selekcija nastupiti u baražu. Najslabija drugoplasirana reprezentacija će otpasti[/pull_quote_left]

“Za odlazak u Rusiju morat ćemo pobjeđivati i velike reprezentacije. Ne bi mi smetalo da, recimo, dobijemo Englesku u našoj grupi. Ne bih volio da dobijemo reprezentaciju Njemačke, jer su oni vrlo jaki i nezgodni. Ipak, najbitnije je da imamo atraktivnu grupu u kojoj ćemo moći pokazati sve kvalitete koje posjedujemo”, kazao je bh. selektor.

Istakao je kako bi volio izbjeći ekipe sa prostora bivše Jugoslavije kako bi navijači u BiH mogli vidjeti i neke druge reprezentacije.

“Kada su u pitanju reprezentacije iz zemalja regiona, to su sigurno vrlo kvalitetne ekipe. Ali, ja bih više volio da igramo protiv nekih novih ekipa. Želio bih nešto novo u tim kvalifikacijama za SP u Rusiji”, naglasio je Baždarević.

Reprezentacije iz Evrope će biti svrstane u devet grupa čiji će pobjednici na kraju izboriti direktan plasman na SP, dok će osam drugoplasiranih selekcija nastupiti u baražu. Najslabija drugoplasirana reprezentacija će otpasti.

Prvu jakosnu grupu čine Njemačka, Belgija, Holandija, Rumunija, Hrvatska, Vels, Engleska, Portugal i Španija. Reprezentacija BiH žrijeb dočekuje u drugom bubnju zajedno sa reprezentacijama Italije, Slovačke, Švicarske, Češke, Francuske, Austrije, Islanda i Danske.

Bh. delegaciju u Sankt Peterburgu će činiti potpredsjednik Nogometnog saveza Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar reprezentacije Elmir Pilav. Baždarević neće prisustvovati današnjem žrijebu u dogovoru sa čelnicima N/S BiH, jer je na lično insistiranje otišao pogledati i posjetiti pojedine bh. repezetativce u njihovim klubovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.