Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

polufinale

Počinje rasplet u Kupu BiH, ko će do finala? Borac u Čitluku, Zrinjski u Modriči

nk siroki brijeg
Foto: NK Široki Brijeg

Meč u Čitluku počinje u 15:30 i sudit će ga Mirza Kazlagić iz Cazina, dok će u Modriči pravdu dijeliti Irfan Peljto

Danas, 03. aprila, odigrat će se dva polufinalna susreta Kupa Bosne i Hercegovine. U prvom susretu, domaćin Široki Brijeg dočekat će jesenjeg prvaka FK Borac, a u drugom susretu Sloga Meridian će na domaćem terenu ugostiti aktuelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski iz Mostara.

NK Široki Brijeg – FK Borac 15:30

Na stadionu Bare u Čitluku, Široki Brijeg će imati ulogu domaćina u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH i dočekat će ekipu Borca koja se trenutno nalazi na prvom mjestu Premijer lige BiH. Široki Brijeg je u polufinale Kupa došao nakon što je u dvomeču eliminisao FK Velež, dok je Borac preko FK Sarajevo došao do polufinala.

U posljednjem susretu današnjih rivala Borac je na domaćem terenu slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a kada su u pitanju međusobni omjeri u Kupu Široki Brijeg je ostvario tri pobjede, Borac na svom kontu ima dvije, a dva susreta su završena bez pobjednika. Susret u Čitluku počinje u 15:30 i sudit će ga Mirza Kazlagić iz Cazina.

FK Sloga Meridian – HŠK Zrinjski 18:00

U Modriči, na stadionu Dr. Milan Jelić, FK Sloga Meridian bit će domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara u drugom polufinalnom paru Kupa Bosne i Hercegovine. Sloga važi za jedno od prijatnijih iznenađenja kako u prvenstvu tako i u Kup takmičenju, a do polufinala je došla nakon sjajnog dvomeča sa ekipom Posušja koju je savladala ukupnim rezultatom 4:3. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je u polufinale Kupa BiH stigao eliminacijom Jedinstva iz Bihaća rezultatom 3:0.

U međusobnim omjerima uspješnija je ekipa iz Mostara koja je samo jednom poražena od današnjeg protivnika. Današnji rivali su posljednji put u Kup takmičenju igrali davne 2009. godine, a u oba susreta četvrtfinala slavili su igrači mostarske ekipe. Susret u Modriči počet će u 18:00 i na centru će se naći sudija Irfan Peljto.