Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogba i Evra napravili show u javljanju uživo

pogba i evra

Francuzi su pobijedili Njemačku prvi put nakon 1958. godine i plasirali se u finale Europskog prvenstva. A koliko ih je ova pobjeda oduševila govore i scene neposredno nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Paul Pogba i Patrice Evra dajući intervju za švicarsku televiziju RSI uzeli su mikrofon novinaru i sami odlučili obaviti javljanje uživo. Najprije je Pogba intervjuirao Evru, a onda je ulogu domaćina preuzeo iskusniji kolega.

– Paul, nakon ovakve pobjede, protiv Njemačke, svjetskog prvaka, koji je izbacio našu Italiju, zbog čega smo bili tužni… Tražili su nas naši klupski suigrači da pobijedimo Njemačku, i to smo učinili – rekao je Evra i dao riječ Pogbi:

– Želim reći da smo osjećali energiju cijele Italije i svih koji su nam nakon njihova poraza rekli ‘Hajde, pobijedite ih!’ Bili smo dobri, ali nije gotovo, lijepo je pobijediti Njemačku, ali nije gotovo, moramo dobiti i Portugal.

Imao je Paul i poruku za trenera Juventusa Allegrija:

– Sorry, mister, ali doći ću sedam dana kasnije na okupljanje nego što se očekivalo, to mi je bio jedan od najvećih motiva danas.