francuski nogometaš

Pogba: Majka mi je rekla da ću se vratiti u Manchester United

pogba

Kada sam se vratio, bio sam zaista sretan što sam opet tu. Ostavio sam klub, a da nisam dovršio mnoge stvari, rekao Pogba

Francuski fudbaler Paul Pogba otkrio je mu je majka 2012. godine, kada je napuštao Old Trafford, rekla da će se vratiti u Manchester United, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pogba je 2012. godine kao slobodan igrač prešao u Juventus, jer je bio frustriran zbog činjenice da se nije moga ustaliti u prvom timu Uniteda. No, uprkos selidbi iz Manchestera u Torino, Pogba kaže da je njegova majka uvijek vjerovala da će se jednog dana vratiti u engleski klub.

“Majka mi je uvijek govorila: ‘Otići ćeš negdje, ali ćeš se vratiti.’ Uvijek je to govorila. Znate kakve su majke. Rekla mi je: ‘Vratićeš se ovdje, ne brini’, a to je bilo tek nakon što sam napustio United. Rekla je da ću se vratiti u Manchester United, da ne brinem, i vratio sam se“, kazao je Pogba za zvaničnu klupsku internet stranicu.

Pogba se vratio u United 2016. godine u tada najskupljem transferu u istoriji fudbala. Naime, “crveni đavoli“ su igrača koji je prošao njihovu omladinsku školu Juventusu platili čak 105 miliona eura.

“Kada sam se vratio, bio sam zaista sretan što sam opet tu. Ostavio sam klub, a da nisam dovršio mnoge stvari. Počeo sam nešto, ali nisam završio. Jednostavno sam otišao negdje drugo. Očigledno je da sam bio sretan zbog toga što sam se vratio tamo gdje sam počeo. Sada, spreman sam da dođem kao potvrđen igrač, a ne kao omladinski igrač“, istakao je Francuz.

Pogba je ove sezone imao mnogo problema sa povredama, pa je odigrao osam utakmica prije prekida zbog globalne pandemije novog koronavirusa. Nije igrao od 30. septembra, a sada je blizu potpunog oporavka.

“Već treniram i dodirujem loptu. Naravno da sam bio frustriran. Međutim, sada sam gotovo tu, tako da razmišljam samo o povratku i normalnim treninzima sa saigračima. Bilo je teško. Nikada se nisam susreo sa nečim takvim u karijeri, ali to smatram dobrim iskustvom. To me čini još gladnijim i željnijim povratka na teren. I, da, to mi samo pokazuje koliko volim fudbal“, zaključio je Pogba.

Francuski fudbaler je sa Juventusom osvojio četiri naslova šampiona Italije te po dva Kupa i Superkupa. Sa Unitedom za sada ima pehar Liga kupa i Lige Evrope.