BiH

Potvrđeno iz policije

Zabilježeno 149 prekršaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja u RS-u

13/04/2020

Sankcionisan je 71 građanin zbog kršenja zabrane kretanja u vrijeme policijskog sata, kao i osobe starije od 65 godina koje nisu poštovale zabranu kretanja u vrijeme epidemije koronavirusa

U Republici Srpskoj (RS) u protekla 24 sata zabilježeno je ukupno 149 prekršaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Sankcionisan je 71 građanin zbog kršenja zabrane kretanja u vrijeme policijskog sata, kao i osobe starije od 65 godina koje nisu poštovale zabranu kretanja u vrijeme epidemije koronavirusa.

Prekršajno je sankcionisano 66 građana koji nisu poštovali zaključak Štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 do nedjelje u 18 sati.

Deset prekršajnih naloga je izdato zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a evidentirana su dva lica koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije.

Iz MUPRS-a ponovo apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19).

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.