Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Pogledajte bizaran autogol koji je Hrvatsku odveo na Mundijal u Katar

autogol youtube

“Vatreni” su na splitskom Poljudu ugostili Rusiju, a ovaj susret pratila je jaka kiša koja je znatno otežala današnju utakmicu

Nogometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, nakon što je danas u Splitu savladala reprezentaciju Rusije, rezultatom 1:0.

“Vatreni” su na splitskom Poljudu ugostili Rusiju, a ovaj susret pratila je jaka kiša koja je znatno otežala današnju utakmicu.

Hrvatska je bolje ušla u susret. U devetoj minuti centrirao je Josip Juranović, a Andrej Kramarić je glavom pokušao zaprijetiti Rusima. Lopta je otišla ravno golmanu Matveyu Sofanovom.

Potom je Marcelo Brozović u 24. minuti šutirao vrlo snažno s 20-ak metara, ali je lopta otišla tik pored gola. Hrvatska je bila dosta konkretnija, imala je više prilika, no promjene rezultata do kraja prvog poluvremena nije bilo.

U drugom poluvremenu Hrvatska je apsolutno dominarala, no nije uspijevala doći u vodstvo. Tako je bilo sve do 80. minute kada je lijevi bek Rusije Fedor Kudryashov poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Gol koji je odveo Hrvatsku na Mundijal možete pogledati na ovom LINKU.

Promjene rezultata do kraja nije bilo, Hrvatska je pobjedila i ostvarila direktni plasman na Svjetsko prvenstvo. Nakon posljednjeg zvižduka uslijedilo je veliko slavlje na Poljudu, kako igrača tako i navijača.