Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

postavljen baner

Kakanj žali za preminulom Dženom: “Tužan dan, najtužniji”

kakanj baner facebook

Djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je u nedjelju ujutro, potvrdio je njen otac Muris Gadžun

Vijest o smrti malene Džene Gadžun danas je rastužila cijelu BiH. U Kaknju je postavljen baner kojim se  grad oprostio od preminule djevojčice.

“Tužan dan, najtužniji: Džena – džennetska ptičica. Naš Kakanj danas je obavijen tugom, velikom i neizmjernom tugom za jednim malim životom. Naše molitve su uz roditelje i porodicu. Molimo Allaha dž.š. da maloj Dženi podari džennet, a roditeljima i porodici sabur u ovim teškim trenucima. Apelujemo na nadležne organe da utvrde odgovornost pojedinaca kako se nikome nikad ne ponovi. El-Fatiha!” poručio je na Facebook stranici načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je u nedjelju ujutro, potvrdio je njen otac Muris Gadžun.

Roditelji djevojčice rekli su ranije da je dijete došlo na operativni zahvat očnog kapka u Kantonalnu bolnicu u Zenici, tu su upozoreni da je operacija hitna, da ne znaju kada će djevojčica doći na red jer je spisak dug, ali je ista liječnica pristala da operaciju uradi odmah u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Slučaj se ubrzo iskomplikovao, dijete je u kritičnom stanju prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, no ishod je bio koban.