Fudbal

zanimljiv trenutak

Pogledajte kako je sudija sinoć “teška srca” dao crveni karton heroju Kameruna

03/12/2022

Zbog proslave gola skidanjem dresa, Aboubakar je dobio drugi žuti, a onda i isključujući crveni karton. Sudija mu ga je nerado dao, gotovo uz izvinjenje, a onda i stisak ruke igraču kojeg šalje s terena

Fudbaleri Kameruna šokirali su reprezentaciju Brazila i slavili pobjedu 1:0 u posljednjem meču grupe G Svjetskog prvenstva, ali im to nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala turnira.

Strijelac pobjedničkog gola bio je kamerunski kapiten Vincent Aboubakar u drugoj minuti nadoknade, kad je glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Jeromea Ngoma Mbekelija. Nekoliko trenutaka kasnije bio je isključen.

Zbog proslave gola skidanjem dresa, Aboubakar je dobio drugi žuti, a onda i isključujući crveni karton. Sudija mu ga je nerado dao, gotovo uz izvinjenje, a onda i stisak ruke igraču kojeg šalje s terena.

Brazilski selektor Tite izveo je u utakmici protiv Kameruna svoju drugu postavu, a Brazil je i s njom dominirao na terenu te je uputio ukupno 21 udarac prema vratima suparnika. Ipak, jedini koji je završio u mreži bio je Aboubakarov u 92. minuti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.