Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zanimljiv trenutak

Pogledajte kako je sudija sinoć “teška srca” dao crveni karton heroju Kameruna

aboubakar

Zbog proslave gola skidanjem dresa, Aboubakar je dobio drugi žuti, a onda i isključujući crveni karton. Sudija mu ga je nerado dao, gotovo uz izvinjenje, a onda i stisak ruke igraču kojeg šalje s terena

Fudbaleri Kameruna šokirali su reprezentaciju Brazila i slavili pobjedu 1:0 u posljednjem meču grupe G Svjetskog prvenstva, ali im to nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala turnira.

Strijelac pobjedničkog gola bio je kamerunski kapiten Vincent Aboubakar u drugoj minuti nadoknade, kad je glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Jeromea Ngoma Mbekelija. Nekoliko trenutaka kasnije bio je isključen.

Zbog proslave gola skidanjem dresa, Aboubakar je dobio drugi žuti, a onda i isključujući crveni karton. Sudija mu ga je nerado dao, gotovo uz izvinjenje, a onda i stisak ruke igraču kojeg šalje s terena.

Brazilski selektor Tite izveo je u utakmici protiv Kameruna svoju drugu postavu, a Brazil je i s njom dominirao na terenu te je uputio ukupno 21 udarac prema vratima suparnika. Ipak, jedini koji je završio u mreži bio je Aboubakarov u 92. minuti.