Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Pogledajte šta je Rodrygo uradio kada je završio razgovor s Ronaldom

RONALDO RODRYGO (1)

Brazil je nakon dva kola osigurao plasman u narednu rundu takmičenja, s obzirom da su prvo pobijedili Srbiju s 2:0, a potom i Švicarsku 1:0

Nakon utakmice između Brazila i Švicarske, u okviru 2. kola grupna faze na Mundijalu u Kataru, a koju su Brazilci dobili golom Casemira, na intervju kod legendarnog Ronalda Nazaria da Lime (46) stigla je mlada zvijezda madridskog Reala Rodrygo (21).

Nakon što su razgovor priveli kraju Rodrygo je napravio potez koji je izmamio iskren smijeh legendarnog Ronalda, ali i sve one koji su tu snimku pogledali.

Ta snimka najbolje opisuje da Ronaldo i danasa ima status ikone u Brazilu, kako među navijačima, tako i među svojim nasljednicima u dresu brazilske reprezentacije.

Pogledajte SNIMKU

Brazil je nakon dva kola osigurao plasman u narednu rundu takmičenja, s obzirom da su prvo pobijedili Srbiju s 2:0, a potom i Švicarsku 1:0.

U posljednjem kolu igraju protiv Kameruna, dok će u drugom meču te grupe snage odmjeriti Srbija i Švicarska. Srbiji za prolaz igra samo pobjeda, dok Švicarci vjerovatno mogu dalje i s bodom, s obzirom da je teško očekivati da Kamerun pobijedi Brazila. Oba susreta na programu su u petak u terminu od 20 sati.

Samo Militao protiv Kameruna

Brazilski mediji sigurni su da će selektor Tite na teren poslati deset novih igrača u odnosu na Švicarsku. U prvih 11 ostat će samo Eder Militao, koji će se s pozicije desnog beka preseliti na stopera. U sastav upada deset novih igrača, a Brazil i nakon toga izgleda nevjerovatno moćno.

Liverpoolovog golmana Alissona zamijenit će Cityjev Ederson. Iz odbrane za ovaj meč ispadaju Chelseajev Thiago Silva i PSG-ov Marquinhos. Na njihove stoperske pozicije ulaze Juventusov Bremer i Realov Eder Militao. Na poziciju desnog beka ide neuništivi Dani Alves, a lijevo će zaigrati Sevillin Alex Telles umjesto Juventusovog Alexa Sandra.

Iz veznog reda domarat će Unitedov Casemiro, West Hamov Lucas Paqueta i Unitedov Fred, a upada dvojac iz Premier Lige. Newcastleov Bruno Guimaraes i Liverpoolov Fabinho trebali bi početi protiv Kameruna. Ispred njih je nevjerovatna brazilska navala. U ovoj utakmici Tite ne bi trebao koristiti Realovog Viniciusa, Barceloninog Raphinhu i Tottenhamovog Richarlisona.

Umjesto njih, Brazil će u napadu predvoditi Arsenalov dvojac Gabriel Martinelli – Gabriel Jesus uz podršku Unitedovog Antonyja. S klupe priliku čeka Flamengov napadački dvojac Everton Ribeiro – Pedro.