humanitarne svrhe

Diplomatski zimski bazar u Sarajevu 3. decembra

l_1e35d3e78efa8e56f58dc4b667f11e7c

Pomozi.ba će, kako je rečeno, nastaviti primati uplate putem kreditnih kartica i SMS donacija, a zainteresirani mogu pozivom na broj 17040 donirati dvije KM

Manifestacija “Diplomatski zimski bazar”, čija je misija prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini, bit će održan u subotu, 3. decembra, u dvorani “Mirza Delibašić” u KSC “Skenderija” od 11.00 do 17.00 sati.

Najavljeno je to danas na pres-konferenciji u EU Info centru, na kojoj su ovaj nesvakidašnji događaj predstavile članice Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara – Gry Reinertsen (Norveška) i Anna Jewell (MMF BiH).

Kako je istaknuto, na Bazaru, koji se ove godine ‘vraća’ u Sarajevo, sudjelovat će 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više domaćih izlagača i nevladinih organizacija, a posjetioce očekuje velik izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta, svedočeći susret različitih kultura.

Radi se o humanitarnoj manifestaciji u organizaciji članova diplomatske zajednice koji djeluju u glavnom gradu BiH, a čiji je cilj da se putem prodaje ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama i djecu bez roditeljskog staranje, te mlade koji su u stanju socijalne potrebe.

Po riječima članica Organizacionog odbora, ove će godine biti osiguran i prostor za najmlađe – dječiji kutak i zabava u “escape roomu”, s mnogo zanimljivih sadržaja i iznenađenja, dok će inkluzivni kutak omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.

Organizatori su sve zainteresirane pozvali da se pridruže aukciji koju će voditi „Pomozi.ba“, a gdje će biti u prilici nadmetati se za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire, poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa „Sedmice mode“ iz New Yorka.

Istovremeno, iskazali su zahvalnost ovogodišnjim zlatnim sponzorima, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, kao i brojnim drugim sponzorima.

Pomozi.ba će, kako je rečeno, nastaviti primati uplate putem kreditnih kartica i SMS donacija, a zainteresirani mogu pozivom na broj 17040 donirati dvije KM.

Pored Reinertsen i Jewell, volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su – Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.