Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokrenut disciplinski postupak protiv Diega Coste

costa_gabriel_pa

Engleski fudbalski savez je Disciplinskoj komisiji predao slučaj Diega Coste i Gabriela, fudbalera Chelsea i Arsenala koji su na londonskom derbiju neprimjerenim ponašanjem izazvali veliku pažnju javnosti.

Iz Saveza je saopćeno kako je Diego Costa predat Disciplinskoj komisiji na izricanje kazne zbog incidenta koji se desio u 43. minuti utakmice, a neprimjereno ponašanje Coste je promaklo sudiji utakmice.

Na Disciplinsku komisiju je poslan i slučaj Arsenalovog igrača Gabriela, koji je zbog neprimjerene reakcije na Costino ponašanje već dobio zabranu nastupa na tri utakmice, a Arsenal je uložio žalbu na tu kaznu.

Engleski mediji pišu da bi Costa mogao dobiti zabranu nastupa na tri utakmice Premijer lige.

Proteklog vikenda Chelsea je u londonskom derbiju pobijedio Arsenala rezultatom 2:0, a utakmica je izazvala veliku pažnju fudbalske javnosti, ne zbog briljantne igre na terenu, već zbog incidenta koji se desio pred kraj prvog poluvremena. Glavnu rolu je imao nestašni napadač “plavaca” Costa koji je fizički nasrnuo na Arsenalovog igrača Laurenta Koscielnyja, a potom i isprovocirao druge “topnike”, od kojih je najburnije ragirao Gabriel.