Fudbal

Pokrenuta istraga: Biće ispitani i Selimović i Ibraković?

15/03/2016

Na osnovu saznanja službenih lica, te saznanja iz medija, Nogometni savez BiH je pokrenuo istragu povodom tvrdnji Azmira Husića, suspendovanog predsjednika FK Sloboda, o neregularnostima koje su se dešavale u finišu prošle sezone BH Telecom Premijer lige.

“Tužilac NSBiH će pozvati sve zainteresovane u ovom slučaju na saslušanje, provesti istragu i vidjeti da li ima elemenata za disciplinsku odgovornost”, potvrdio je za N1 direktor sektora za takmičenje pri NSBiH Elmir Pilav.

Sigurno je da će sutra svjedočiti Azmir Husić, a Pilav nije želio otkriti ko će biti ostali saslušani.

Može se pretpostaviti da će svjedočiti i neko iz FK Sarajevo, jer je Husić imenom i prezimenom prozvao Abdulaha Ibrakovića, bivšeg sportskog direktora “Bordo kluba” i Dinu Selimovića, aktuelnog direktora FK Sarajevo.

Podsjećamo, Husić je podigao veliku prašine nakon izjave da FK Sarajevo duguje FK Sloboda 20.000 KM premija. On je kazao da je prošle sezone Sarajevo trebalo premirati Slobodu da pobijedi Mladost iz Velike Obarske, kako bi Vitez mogao odigrati rasterećeno protiv aktuelnog prvaka BiH (utakmica završila 3:0 u korist FK Sarajevo).

Azmir Husić je za N1 potvrdio da će u srijedu doći u NSBiH i dati izjavu.

“Doći ću dati izjavu. To je ustanova koju ja poštujem. Ali, neću reći ono što oni žele čuti, već što imam reći”, rekao je Husić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.