Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon smrti velikana

Pokrenuta istraga protiv Maradoninog vozača

Primijećen je da je nekoliko puta ulazio u kuću u kojoj je Maradona preminuo, iako je to negirao

U Argentini i dalje traje istraga oko smrti Diega Maradone, jednog od najvećih nogometaša svih vremena.

Maradona je preminuo u 61. godini od akutnog edema pluća, a istraga nakon smrti pokazala je niz propusta u njegovom liječenju nakon što je poslije operacije na mozgu pušten na kućno liječenje.

Tužitelji koji rade na slučaju naredili su istragu protiv Maximiliana Trimarchija, 44-godišnjeg Maradoninog vozača. Trimarchi je svjedočio da nije bio u kući u kojoj je Maradona preminuo, ali kamere i podaci s njegovog mobitela tvrde drugačije.

Trimarchi je bio Maradonin vozač i brat Maradoninog računovođe koji je vodio nekoliko poslova slavnog Argentinaca. Tužitelj je naredio pretres Trimarchijevog stana te da mu se oduzmu mobitel i laptop. Primijećen je da je nekoliko puta ulazio u kuću u kojoj je Maradona preminuo, iako je to negirao.

Velikan svjetskog nogometa umro je u kući koja nije na njegovoj razini, u sobi koja je od susjedne prostorije bila ograđena ormarom. Argentinski Ole objavio je fotografije te kuće i pokazao da soba u kojoj je Maradona preminuo nije ispunjavala uvjete za smještaj i boravak teškog bolesnika. Maradona je otpušten iz bolnice 11. novembra, nakon operacije subduralnog hematoma. Prebačen je u svoj dom, gdje je trebao biti pod stalnim nadzorom i medicinskom skrbi, ali argentinski mediji navode da uvjeti ondje nisu bili prikladni za nešto takvo.

Ranije je medicinska sestra koja se trebala brinuti o Maradoni priznala da je lagala policiji o posljednjim satima njegovog života. Tvrdila je prvo da ga je obišla nekoliko puta, a onda priznala da je satima bio bez nadzora.