BiH

učestvuje 250 policajaca

Akcija “Wolf”: Meta operacije 14 osoba, šteta za budžet veća od 400.000 KM

16/12/2020

U akciji "Wolf" učestvuje više od 250 policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu, gdje koordinira rad policijskih službenika koji sudjeluju u akciji.

U akciji “Wolf” učestvuje više od 250 policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske.

Pretresi se vrše na ukupno 20 lokacija, a meta operacije je 14 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja Foče i okolice, koje su pod istragom i terete se da su djelujući kao organizirana skupina, vršile krijumčarenje, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH i dalju distribuciju na ilegalnom tržištu duhanskih prerađevina u BiH, velikih količina cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kako je propisano poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Izvršenje kaznenih djela, realizirano je za vrijeme pandemije Covid 19, u Bosni i Hercegovini.

Prema prikupljenim dokazima, šteta nanesena budžetu BiH je najmanje oko 400.000 KM.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizirana skupina sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima kaznenih djela.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.