Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija identifikovala 25 huligana s utakmice Hrvatska-Češka

croatia-crowd-trouble-group-d-czech-republic-euro-2016

Policija je do danas identificirala 25 osoba za koje se sumnja da su povezane s incidentima na utakmici Češke i Hrvatske u St. Etienneu.

Hrvatska policija sada čeka odluku francuske policije o sljedećim koracima, odnosno, hoće li Francuzi pokrenuti protiv njih postupak ili ne. U slučaju da neće, hrvatska policija će ih privesti na povratku već na granici ili će ih potražiti na kućnoj adresi.

Podsjetimo, tokom utakmice sa Češkom grupa navijača je s tribine u posljednjim minutama zasula teren bakljama i pirotehnikom, a zatim je došlo do međusobne tučnjave navijača na tribini. Utakmica je nakratko prekinuta, ali je u nastavku Češka uspjela potresene hrvatske igrače iznenaditi i zabiti za 2:2.

UEFA će odluku o novoj kazni za hrvatsku reprezentaciju i HNS donijeti u ponedjeljak, dan prije utakmice sa Španijom. Iz HNS-a najavljuju najdrastičniju kaznu ikada.

Ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Vlahu Orepića iznenadio je podatak da je 25 ljudi pod zaštitnim mjerama, koji su primijećeni pred stadionom uoči početka utakmice, odlukom direktora utakmice pušteni na stadion.

Ono što je najviše šokiralo strane komentatore i sigurnosne stručnjake je činjenica da su hrvatski navijači otkrili opasne propuste u osiguranju Evropskog prvenstva, jer ako su mogli unijeti toliko pirotehnike, mogli su i teroristi unijeti nešto puno jače.

Predsjednik Vlade Tim Orešković sazvao je u petak hitan sastanak sa nekoliko suradnika pa obavijestio javnost kako će u ponedjeljak, nakon još jednog sastanka s manje više istim ekspertnim timom, odlučiti o adekvatnim mjerama, između ostalog i postrožavanja zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima.