Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska Ligue 1

Policija zabranila PSG-u da igra u subotu, Cavani je “malo” nervozan

cavani

Nasilni protesti u većim francuskim gradovima traju već nekoliko sedmica, a razlog je povećanje cijena goriva

Prema posljednjim informacijama, žestoki protesti u glavnom gradu Francuske će se odraziti i na francusko fudbalsko prvenstvo, jer je na zahtjev policije odgođena utakmica između Paris Saint Germaina i Montpelliera koja je trebala biti odigrana u Parizu u subotu.

Taj meč će se odigrati naknadno.

Na neki način, to je PSG-u dobro došlo, jer u sljedećih nekoliko dana svakako imaju veoma zgusnut raspored. Već večeras igraju protiv Strasbourga u gostima, dok u iduću srijedu gostuju u Beogradu protiv Crvene zvezde.

PSG i ove sezone u francuskom Ligue 1 neprikosnoveno vlada, te nakon 15 kola ima samo jedan remi i 14 pobjeda.

Ne treba ni spominjati da imaju dva najbolja strijelca lige, Mbappea sa 12, te Neymara sa 11 pogodaka, dok je Cavani ove sezone “zakazao”, i ima samo devet golova na svom kontu. Večeras neće biti Neymara, i udarni dvojac u napadu će činiti Mbappe i Cavani.

Što se Cavanija tiče, on trenutno i nije baš u najboljem raspoloženju. Protiv Bordeauxa (2:2) ostao je na klupi, a već se uveliko priča da ga “Napoli zove svaki dan”.

“Pričamo mi o Italiji. Nije on baš neosjetljiv na pozive iz Napulja. Ali mislim da prije ljeta neće otići nigdje iz Pariza. Silno želi Ligu prvaka, i svjestan je da s PSG-om ima veće šanse da ostvari svoj san”, kazao je za francuske medije golman Ginalugi Buffon.

Budući da PSG ove sezone u sedam utakmica u gostima postiže prosječno tri pogotka, a prima nešto manje od jednog po meču, KVOTA od 1.62 koju MOZZART nudi za ishod pobjeda PSG-a i 3+ golova. čini se kao zicer. Posljednja utakmica ova dva tima završena je 5:2 u korist PSG-a, na taj broj golova večeras se nudi KVOTA 14.

U posljednjih šest duela Strasbourga i PSG-a samo jednom obje ekipe nisu zabile gol

Strasbourg ove sezone igra u vrlo solidnoj formu, i nalazi se trenutno na osmoj poziciji na tabeli. Također, ne treba zanemariti činjenicu da je Strasbourg prošle sezone na svom terenu uspio nadigrati šampione.

Zato se nekako opcija na zbroj golova na utakmici 3+ nameće kao najsigurnija opcija.

Za one hrabrije, koji vjeruju “Marseillleu s istoka” kako Strasbourg zovu u Francuskoj, MOZZART nudi kvotu 8.50 na pobjedu domaćina!