Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poljaci predstavili Kožulja: Rođen je u vrijeme najvećeg pakla u njegovom gradu

z23602389V,Zvonimir-Kozulj–w-szarej-koszulce–jest-nowym-pil

Zvonimir Kožulj se privikava na život u Poljskoj. Pogon Szecin njegov je novi klub, a njegovi prvi dojmovi po dolasku iz Hajduka su odlični. Dobro govori Engleski, a olakšica je i činjenica da je trener Pogona Kosta Runjaić, tako da problema s komunikacijom na početku nema. Poljacima su uvijek, pa i u ovom slučaju zanimljive sudbine porodica iz kojig pristižu bh. internacionalci.

– U vrijeme najvećeg pakla u njegovom Mostaru, on se rodio šest dana nakon što su hrvatske trupe srušile najvrijedniji spomenik Stari most, podsjeća novinar portala Szczecin.wyborcza.pl.

– Iz Ljubuškog smo se kad se sve smirilo vratili u Mostar. Dobro je što ništa od toga ne pamtim. Moja braća i sestre itekako pamte. Hvala Bogu što smo živi i zdravi izašli iz rata, kazao je Kožulj.

Iako je Hrvat, objasnio je da Bosnu i Hercegovinu osjeća svojom i da s ponosom igra u njezinom dresu.

– Nikad nisam imao problem s tim. Igrao sam za sve selekcije Bosne i Hercegovine i stekao brojne prijatelje drugih nacionalnosti. Ne sjećam se rata i ne razmišljam o podjelama. Za mene je najvažnije je li neko dobar ili nije dobar čovjek i to je najbolji način razmišljanja za ljude u mojoj zemlji, kazao je.

Autor je naveo da je od novinara u domovini dobio nadimak Zolja, te da to najbolje oslikava njegov način igranja. Zanimljivo je i da je danas najskuplji igrač Pogona.