Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SP U KATARU

Popis povrijeđenih Brazilaca sve je duži

New Project (4)

Brazil je s dvije pobjede u prva dva nastupa već osigurao plasman u osminu finala

Ofanzivac brazilske nogometne reprezentacije Neymar, zbog povrede desnog zglova, propustit će i susret posljednjeg, 3. kola takmičenja po grupa na Svjetskom prvenstvu, u kojemu će Brazil u petak igrati protiv Kameruna.

Neymar je zadobio povredu još u susretu 1. kola protiv Srbije pa nije igrao niti u ponedjeljak u 2. kolu protiv Švicarske.

Brazil je s dvije pobjede u prva dva nastupa već osigurao plasman u osminu finala, u kojoj će igrati 6. decembra, a u brazilskom taboru uvjereni su kako će Neymar biti spreman za tu utakmicu.

Osim Neymara, za dvoboj protiv Kameruna neće konkurirati ni Danilo, koji također ima povredu zgloba još od utakmice protiv Srbije, te Alex Sandro, koji je zadobio povredu mišića u utakmici protiv Švicarske.

Podsjećamo, Danila je suigrač na leđima donio do mjesta gdje su Brazilci slavili u pobjedi protiv Švicarske, i ta snimka je brzo postala viralna…

Podsjećamo, grupa u kojoj je Brazil u osmini finala križa se s grupom koju predvodi Portugal.

Brazilci će, kako sada stvari stoje, u osminifinala najvjerovatnije igrati protiv Gane ili Urugvaja (igraju međusobno u 3. kolu). Južna Koreja ima šansu za prolaz dalje samo u slučaju da iznenadi odlične Portugalce, ali i da im se poklope ostali rezultati.