Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Belgija uoči meča “biti ili ne biti” protiv Hrvatske: Ako nađemo izdajicu, taj više neće biti u reprezentaciji

courtois ss

Ništa se veliko nije dogodilo nakon Maroka. Imali smo jedan dobar razgovor na kojem smo svašta rekli

Reprezentativci Belgije Eden Hazard i Thibaut Courtois izašli su pred novinare kako bi razjasnili glasine oko sukoba u svlačionici nakon utakmice s Marokom.

Negirali su nagađanja da je njihova reprezentacija u rasulu, te tvrde da su sve probleme riješili na sastanku u ponedjeljak. Također, najavili su da će ići po pobjedu protiv Hrvatske.

“Ništa se veliko nije dogodilo nakon Maroka. Imali smo jedan dobar razgovor na kojem smo svašta rekli. Sad želimo pobijediti Hrvatsku. Imamo dva dana da se pripremimo. Rekli smo da moramo igrati bolje. Velika su očekivanja, a mi nismo pokazali dobru igru. Potrudit ćemo se da je pokažemo. Zajedno smo sjeli jučer, svi igrači i osoblje. Svi smo rekli ono što smo si morali reći. Odlučili smo da bi bilo bolje da iskusniji igrači dođu danas na presicu”, rekao je Hazard, a nadovezao se Courtois:

“Nemamo problema u ekipi. Te su priče izmišljene kako bi se stvorila loša atmosfera. Ali sad smo još više motivirani da pobijedimo Hrvatsku u četvrtak. Bio sam ljut kad smo izgubili od Maroka, ali za 20 minuta bilo je kao da se ništa nije dogodilo. Ima previše laži, pričale su se priče koje nisu istinite, da sam razbijao po svlačionici. Bili smo razočarani, ali nismo vikali, od toga nema koristi. Ako nađemo izdajicu, taj više neće biti u reprezentaciji.”

Rasplet u grupi

Belgijancima u duelu s Hrvatskom vjerovatno će samo pobjeda značiti prolaz u narednu rundu. Mogu i s remijem, ali u tom slučaju bi im bila potrebna pobjeda već otpisane Kanade nad Marokom od najmanje tri gola razlika, što je prilično nevjerovatan scenarij. U slučaju pobjede sigurno idu dalje, dok Hrvatima odgovara i remi.

Kada je Hrvatska u pitanju, u slučaju poraza, mogu proći samo ako i Maroko izgubi od Kanade. Tada bi odlučivala gol razlika.