Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropsko prvenstvo

Portugalci mogu i s porazom dalje, Špance bi i bod mogao spasiti

ronaldo1 (1)

Njemačka u slučaju eventualnog poraza od Mađara, ovisi od toga šta će napraviti Portugalci

Evropsko prvenstvo nastavlja se danas kada ćemo saznati koje preostale četiri ekipe idu u osminu finala.

Hrvati su se sinoć pobjedom protiv Škota, pridružili Italiji, Walesi, Švicarskoj, Belgiji, Danskoj, Nizozemskoj, Austriji, Engleskoj, Češkoj, Švedskoj i Francuskoj u osmini finala.

Ostale su još četiri upražnjene pozicije među 16 najboljih, a ko će ih zauzeti saznat ćemo nakon što se odigra treće kolo u grupama E i F. Za te četiri pozicije konkuriše šest reprezentacija; Slovačka, Španija i Poljska u grupi E, te Njemačka, Portuga i Mađarska u grupi F.

Špancima u duelu sa Slovačkom i bod može biti dovoljan, ali samo uz uslov da Poljska ne pobijedi Švedsku koja se već plasirala dalje. Slovačka može i s porazom dalje, ali u tom slučaju mora zabiti najmanje dva gola, a ne primiti više od tri. Poljacima za plasman dalje igra samo pobjeda.

Što se tiče grupe F, i tamo je mnogo kombinacija. Portugal i s porazom od najviše dva razlike u duelu s Francuzima može dalje (ako Mađari ne pobijede Nijemce), dok Njemačka u slučaju eventualnog poraza od Mađara, ovisi od toga šta će napraviti Portugalci. I Portugal i Njemačka sigurno idu dalje uz neriješen rezultat u posljednjem kolu.

Raspored: Slovačka – Španija, Poljska – Švedska (Grupa E; od 18 sati), te Portugal – Francuska, Njemačka – Mađarska (Grupa F; od 21 sat).